AO: Muskétások

A szokott 4-es vár ránk a fiúknál az év első Grand Slam elődöntőiben. Habár a párosítás nem megszokott. Roger Federer ezúttal Nadallal találkozik holnap, míg Murray a világelsővel pénteken.

Rafa-Fed

Nem sok kifejezést utálok jobban annál, minthogy Fedal, úgyhogy ne is várjátok tőlem, hogy használjam. Mindenki tudja, ha a H2H-et nézzük Rafa az esélyes. 17-9-re vezet Nadal, GS tornán utoljára 2007-ben tudta legyőzni Rogi Rafát. Nem most volt. Ha ez alapján nézzük nem is lehet más kimenetele a meccsnek. A történelem nem hazudik. Viszont, ha kicsit átnézünk a számokon láthatunk valamit. Salakos döntők kivételével nagyon szoros meccsek voltak ezek. Rafa pedig már úgy tűnik nem a régi. Abban a tekintetben biztosan nem, hogy nem ellenállhatatlan, ahogy ő maga is, mi is el tudjuk képzelni, hogy kikap. Benne van a levegőben. persze tudjuk-tudjuk: Fed 30 éves, fáj(hat) a háta,  nem megy  neki igazán jól a játék -fedettet kivéve- Rafa ellen. Holnap már két game után okosabbak leszünk.

Djokó-Murray

Mindig kicsit kétkedve nézem a H2H-eket, ha Djokovicról van szó, mert Nole már nem ugyanaz a teniszező, aki ellen produkálták ezt a srácok.  Lehet, hogy csak jelenleg nem az, de a lényeg az, hogy nem az és kész. De azért a rend kedvéért elmondom, hogy 6-4-re vezet Djokó ebben a tekintetben Mörcsi előtt. Tavaly találkoztak háromszor, itt a döntőben, azon az emlékezetes római találkozón, na meg Cincyben, ahol Djokó feladta Mörcsi ellen, mert a válla is fájt és a győzelemhez vezető utat sem látta. Az biztos, hogy Murray nagyon igyekszik. Lendl munkája még nyilvánvalóan nem látványos, nem is lehet ennyi idő alatt, de az igyekezet látszik, kevesebbet kiabál a pályán a skót és igazi önmarcangolás se volt még, bár az igazsághoz hozzátartozik az, hogy sok oka sem volt rá a Harrison elleni meccset leszámítva. Djokó meg Djokó, toronymagas esélyes továbbra is, ha néha úgyis tűnik gyengébben játszik. A Ferrer elleni negyeddöntőről csak annyit, hogyha én még egyszer leülök megnézni egy olyan meccset, ahol Ferrer játszik, akkor csak magamra vethetek utána, ha szenvedek. A hiba bizonyára bennem van, de ez is dögunalom volt.

Pár a kép a ráhangolódás kedvéért:

Jah és utóirat, innen gratulálunk Fednek az 1000. meccséhez! Habár őmaga így nyilatkozott róla. 😀

Q. There are endless milestones you have been passing on the way. What does it actually mean to you to rack up 1000 and do it in such style, as well?

ROGER FEDERER: Well, 1000 matches, not 1000 wins. Big difference. (Laughter.)

I wish it was 1000 wins, but I’m happy with 1000 matches in total, too. It’s nice to win this one. I mean, eventually I will forget which was one was my 1000th match and someone will remind me again.

I do not remember my 500, and that was the US Open final against Agassi. No bigger matches than those ones.

It’s a big milestone, I agree. It’s a lot of matches and a lot tennis. Either I have been around for a long time or I’m extremely fit. You decide which way you want to describe it. I don’t know. But I’m happy.

Reklámok
  • Celle
  • 2012 01 25

  Izgi lesz! 😀

  • mapk1
  • 2012 01 26

  Ha a H2H-et nézzük,akkor Naderer. 😀

  • perfect
  • 2012 01 26

  Én is rettentően utálom, hogy Fedal . Nincsenek ők ennyire egy szinten, még ha minden és mindenki ezt sugallja is.

  Fed kb a tavalyi RG-ig mindig Nadal játékával akarta legyőzni a spanyolt, nem ment, de mindig kis híja volt. Tavaly májusban már másként játszott ellene , de még bejöttek a régi reflexek fontos pontoknál. Csodálkoznék, ha most is így lenne.

  • mapk1
  • 2012 01 26

  Shári már döntőben,rajtad a sor Fed! Gyerünk!

  • perfect
  • 2012 01 26

  Az 1001. nem jött össze, kár volt azt a jubileumi statisztikát felemlegetni ! 🙂
  Én nem tudtam elképzelni, hogy Rafa képes lesz ennyire jól játszani, tényleg. Máskor óvatosabb leszek. 😦

  • Celle
  • 2012 01 26

  @perfect
  Én meg biztos voltam, benne, hogy tud. 🙂 Ráadásul ez a pálya is inkább neki kedvez, szóval olyan nagyon nem ért meglepetésként a dolog, de azért nagy kár.

 1. Jó kis képek..

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: