AO2

Kezdjük a nap legfontosabb meccsével és eredményével, azzal, hogy Rod egy szorosabb és két sima szettben verte a hollandok feltörekvő kis csillagát Haase-t. Hipp-hipp

Roddick- Haase 6-3 6-4 6-1

Rod  se maradhatott ki a Rafaleaks keltette viharból,  elmondta, hogy az alapvető problémákat sok játékos ismeri, azt is, hogy mi lenne a cél, a vita csak az odáig vezető útról szól. Nem gondolja, hogy okos dolog azt kérni, hogy legyen kevesebb torna, nevetséges ezt kérni, ha a teniszre úgy nézel, mint üzletre. A U2-t senki nem kéri, hogy menjen el turnézni, egyszerűen csak elmennek. Ő nem mondja azt, hogy az ATP rendezzen kevesebb tornát, nem érdekli, ha bárki más millió tornát játszik, de ő már rengeteget játszott  és tudja azt, hogy mennyi játékra van szüksége. A hétvégi találkozót nem szeretné félremagyarázni, mert ő mindenkit kedvel az ATP-nél, sokkal inkább a tenisz játékosokért vannak, mint a többi szervezet, akik érdekeltek a sportban. Az ATP együtt működő velük és mindig meghallgatja őket. Ez a folyamat már a 80-as 90-es években elkezdődött, ezek a problémák már akkor megvoltak. A találkozó szerinte konstruktív volt, nem volt mérges a hangulat és nem sok lehetőség van arra, hogy 140 játékost ugyanabba a szobába összehozzanak egy fórumra, jó találkozó volt szerinte a hétvégi. Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, nem szerencsétlen dolog-e, hogy a sportág két legnagyobb alakja különböző állásponton van a kérdésben elmondta Rod, hogy az egész nem lenne ilyen izgalmas, ha az újságírók a tényeket írnák le. Hogy ez a két srác már megmutatta egy tiszteletteljes rivalizálást modelljét a teniszben, tehát már az, ha mást képviselnek nem szerencsés. Mint már elmondta a végső cél közös, a vita csak az odavezető útról van.  De az utolsó dolog, ami miatt aggódik az Roger és Rafa viszonya. Nagy dolgokon mentek keresztül az elmúlt években, de ez egy új terület számukra és ez a dolog, ha valamit tanított számukra, hát azt, hogy nagyon okosan meg kell választani a szavakat, amikor erről beszélnek, mert ez egy érzékeny kérdés. Reméli, hogy ebből az egészből lesz valami, de nem tudja hogyan, ő nem üzletember, nem a motiváción múlnak itt a dolgok, mert ez egy szervezési, szervezeti dolog, ez folyamat, de világos terv kell hozzá, amely mentén lehet haladni, hogy megtalálják a középutat. 2002-ben már beszéltek ugyanezekről a dolgokról, mégsem történt akkor semmi. Mert mint mondta nem csak beszélni kell a dolgokról, hanem dolgozni is rajta, amire az időt is rá kell szánni. Nem hisz abban, hogy itt gyors változás lesz, erőltetni sem szabad ezt, viszont először is egy egységes szervezetre van szükség, ha ténylegesen tenni akarnak valamit.

Djokovic összesen vesztett 2 gémet az egész meccsen, sokat nem érdemes róla beszélni, jelezte, hogy itt vagyok, útban a 3. AO trófeám felé. A ST kivételesen egy jobb szerkót adott rá, nincs selyempizsi jellege, ami nagy fegyvertény! A sapi még mindig szörnyű…

Djokovic- Lorenzi 6-2 6-0 6-0

Természetesen Djokert is kérdezték a Rafa által felhozott problémákról, habár csak egy kérdést szenteltek ennek. Nole elmondta, hogy nem hiszi, hogy újat tudna mondani a témában, egyértelmű az, hogy sok játékos panaszkodik a naptárra a szezonra. Azt mondta nem kell sokat beszélni erről, meg kell csak nézni a sok sérülést, különösen a top játékosokét beleértve az ő sérüléseit is és nyilvánvaló, hogy kell változás. De ennek részleteiről inkább zárt ajtók mögött szeretne beszélni.

Murray a várakozásoknak megfelelően nem könnyen jutott túl a fiatal amerikai Harrisonon, nagyon jó meccset játszottak egymással.

Murray- Harrison 4-6 6-3 6-4 6-2

Simon miután megnyerte az első szettet Udomchoke ellen 6-1-el, elaludt egy kicsit így a thai fiú hirtelen megnyerte a 2. és 3. szettet, de a franszia azért 5 szettben csak továbbverekedte magát.

Simon - Udomchoke 6-1 3-6 6-7(5) 6-3 6-2

Érdemes megemlíteni még, hogy Misa 5 szettben alulmaradt Golubevvel szemben, Llodra verte Gulbist, Mahut pedig 3 szettben Stepaneket! Más kiemelt búcsúzót nem is hozott a nap.

Eredmények: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/cmatch/07ms.html

Lehet evvel a hírrel kellett volna kezdenem, de Rod győzelmén túl nagyon örömteli a mai nap, hogy Arn Gréta sima két szettben verte a kanadai Marinot! Gratulálunk!

Stosur viszont nem élte túl az első kört a hazai GS tornán, Cirstea verte két szettben. Sári éa Kvitova ezzel szemben simán nyert, Kuzi és Vera nem annyira simán, de szintén győztek.

Eredmények: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/cmatch/07ws.html

A képek előtt még érdemes megemlíteni, hogy aki hiányolná Wilandert a róla elnevezett műsorból, az továbbra is fogja. Ugyanis elesett Melbourne-i otthonában ami miatt megsérült az egyik veséje, belső vérzése lett, de tudták a vérzést kezelni, jelenleg lábadozik. Jobbulást neki!

Ami viszont örömteli hír, hogy Davenport életet adott harmadik gyermekének, egy kisfiú és kislány után ismét lánya született. Gratu! 🙂

És kéépek

Hewitt, Stebe, Ferrero, Troicki még mindig nyomja, miközben Serena még pályára sem lépett! 😀

Reklámok
  • perfect
  • 2012 01 17

  Mindig tudtam, hogy akiknek jó a humorérzékük, azoknak általában a szürke állományuk is figyelemre méltó. Rodicknak van belőlük, elég bölcs nyilatkozat sikeredett ezáltal, szerintem.

  Stosurt én nagyon sajnálom. Bonyolultabb lelke van, mint a nagy harcosoknak. 😦

  Davenport meg “csúcsszuper”. 🙂 Gondolom nem az a típus aki félti a formáját a gyerekszüléstől. 🙂

 1. @perfect Igen, sztem is jót nyilatkozott Rod 🙂

  Nem, sose tűnt olyan típusnak Davenport! 😀

  Más: Hewitt mindig nagyon drámai meccseket bír produkálni, szinte mind1 ki az ellenfél. Egy életem egy halálom stílusban, ez is nagyon heroikusra sikeredett 😀

  • Celle
  • 2012 01 17

  @cathy07 És ez a fotókon is jól látszik. 😀 Vérben forognak a szemei.

 2. @Celle Igen! Én nem csodálnám, ha szegény német srác csak simán megijedt tőle 😀

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: