Rafaleaks

Sokat és érdekeseket nyilatkoznak a napokban kedvenc teniszezőink és most nem arról fogok írni, hogy Fed azért izgult a meccsen, mert a lányok is kint voltak és nézték a papát, pedig valamivel vidámabb téma, ez viszont sok szempontból izgalmas és érdekes.


Kezdjük a gépezetet újra működésbe hozó Rafa-nyilatkozattal, aki a tavaly ősszel letett fonalat vette fel újra, mikor Murrayvel már a sztrájkot tervezték a sűrű versenynaptár miatt.  Rafa szerint nem célravezető, ha azt mondjuk minden rendben van, gentlemantként viselkedve. Célozva persze Rogerre, aki a múltban már többször kifejtette azt az álláspontját, hogy erről a témáról nem kellene a nyilvánosság előtt beszélni és érdemes más szempontokat is végiggondolni, nem csak az éljátékosokét. Rafa beszélt még arról is, hogy nagyon szereti ezt a játékot, viszont nem szeretne olyan sérülésekkel visszavonulni, ami a későbbi életét is megkeseríti. És attól még, hogy Roger egy rózsaként fog visszavonulni, azért mert rendkivüli testi adottságai vannak, Ő, Murray vagy Djokovic ezt nem fogja tudni megtenni és fél, hogy nem tud majd a barátaival focizni a visszavonulás után. A spanyol hozzátette még, hogy a többség véleménye talán elgondolkodhatna olyanokat, akik más állásponton vannak, főleg ha az ember a Játékos Tanács elnöke.

Ez történt vasárnap. Mára a teniszsajtó ettől volt hangos, többen megszólaltak a témában-pedig a kutya nem kérdezte őket-de a legnagyobb figyelem persze Rafára szegeződött és arra, hogy mit reagál erre Federer.

Nadal ma már visszavonulót fújt volna
, de azért azt már megtanulhatta ennyi idő alatt, hogy ennél kisebb súlyú dolgokat is háromszor meg kell gondolnia az embernek mielőtt a sajtónak beszél róla. Elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolata Rogerrel és talán amiket ők egymással beszélgetnek az öltözőben annak ott is kellene maradnia. (ezért kell előbb gondolkodni és utána beszélni a -szerk.) És kéri az újságírókat, hogy ne gyártsanak őrült históriákat erről, különböző véleményen vannak erről Feddel és ennyi az egész történet. Bocsánatot nem akar kérni Fedtől, amit mondott amellett a véleménye mellett kiáll, személyesen is el kell mondania Fednek, úgyhogy felejtsék is el, amit ő tegnap mondott. És az elkövetkező két hétben csak a játékról hajlandó beszélni, úgyhogy ha az nem érdekli őket, akkor kevesebb munkája lesz a következő két hétben.

Egyet felejt el Rafa, hogy a média nem így működik, nem lehet visszaszívni a mondatokat, nem lehet az újságírókat megkérni, hogy ne gyártsanak elméleteket. Amiket amúgy se kell különösebben gyártani, nagyon világos volt, amit Rafa mondott. Az időzítés persze nagyon furcsa és a stílussal is akadnak gondok. Attól, hogy Federer más állásponton van, ráadásul logikus, védhető állásponton, sértegetni még nem kell őt. Szerintem. Egy top játékos, egy tízszeres GS győztes, aki az egyik legnagyobb képviselője a sportnak nem engedheti meg magának, hogy durcás, frusztrált kisfiúként viselkedjen azt a rendszert bírálva, ami őt felemelte. Salakkirályként nem volt túl durva a versenynaptár? Zsinórban 81 meccset nyerni salakon nem a túl durva versenynaptárnak volt köszönhető? Miért akkor jön elő ez a probléma, amikor hirtelen lett valaki, aki jobban teniszezik nála?

Davydenko ma az első körben búcsúzni kényszerült az Ausztrál Opentől, viszont nem volt rest meglovagolni a Rafa nyilatkozata keltette hullámokat és azt találta mondani, hogy:

“I don’t know why Roger is not supporting the players. Because he don’t want … any problems. He’s nice guy. He’s winning Grand Slams. He’s from Switzerland. He’s perfect. He don’t want to do anything, he just try to be an outsider from this one.”

Davy nem szeretne kevesebb tornát, ő nagyobb pénzdíjakat akar a GS tornákon, amíg ez nem következik be, addig tovább fog beszélni. Kedves Nyikoláj! Az még nem jutott eszedbe, hogy mi lenne, ha meccseket nyernél beszéd helyet? Utána egy ilyen nyilatkozat is elegántosabban néz ki egy piciket, hidd el!

Querrey is megnyilvánult a témában, úgy látszik tényleg mindenkit erről kérdeznek. Neki leginkább a 12 napos IW és Miami tornával van baja, miért nem lehet egy hét alatt lebonyolítani őket, egy hetet meg lehetne vele spórolni.

Természetesen Fedet is erről kérdezték az interjúban ő azt mondta, hogy tökéletesen megérti és támogatja a játékosok véleményét. Csak ő egy másik utat lát ennek megoldására. Ő nem az interjúszobában fogja megbeszélni az újságírókkal ezeket a problémákat, mert ez a múltban már több kellemetlen szituációt is eredményezett. Ez nem azt jelenti, hogy ő nem támogatja a játékosokat, annyit jelent, hogy ő erről nem beszél a sajtájokon. Elmondta újra, hogy először végiggondolta, hogy mi a legjobb az alacsonyabban rangsorolt játékosoknak és hogy nem gondolhat csak az éljátékosokra. Ő támogatja azt, hogy többet tudjanak pihenni a játékosok, de végig kell gondolni, hogy hogyan lehet ezt megoldani és úgy gondolja az nem vezet megoldásra, hogyha a sajtónak kiabálunk erről. Elmondta, hogy Rafával minden rendben, nincs harag benne iránta.

A történetnek kizárt, hogy itt vége, holnap jön Nole és Murray mérkőzése, gyanítható, hogy tőlük is fognak erről kérdezni.

Reklámok
  • mapk1
  • 2012 01 17

  Hello!
  Szegény Nadal.Csak gondoljatok bele,biztos otthon is beszélt erről ,de csak a falnak.Toni hajtja mint a tatár(már jó ideje),hát hova forduljon?Belázadt hát.
  Nekem megvan az interjú vége amiben a- :nem megyek 10kor aludni,és jobbkézzel fogok fogat mosni ,mert nehogy már a fürdibe is eddzek! -felkiáltás hangzik el.
  Davy te meg amég nem nyersz semmit, add el minden második luxusLadád ! 🙂
  De már tudom is a megoldást mindkettőjük problémájára!
  Egész évben csak a 4 GS torna lenne,a díj meg maga az adott ország lenne. 😀 (Az öltözőben:neked mi van?Fed:nekem egy Anglia,egy Ausztrália,ja meg egy USA ,Nadal:nekem megint csak ezek a kib@szott franciák jutottak.Davy a háttérben a sarkon lóbálna egy slusszkulcsot:eladó a Lada eladó !!! 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: