Waiting for forever

A tenisz kedvelők egy részét nem csupán az érdekli, hogy aktuálisan ki a legjobb, hanem adott esetben kiből lehet még a legjobb. Ki lesz a következő Borg, Becker, Connors, Agassi, Sampras, Nadal, Federer, Djokovic(?). Vannak, akikre ráfogjuk, hogy na, XY lesz az, a következő évek alfája és omegája, de az áttörés vagy várat magára vagy sosem jön el. Meg különben is, miben mérjük a legjobbságot? GS-ekben? Tornagyőzelmekben? Világelsőségben? Szerintem ezek a mérőszámok adhatnak irányt. Ugyanis hiába tudja most mindenki, hogy Ricsinek van az egyik legszebb fonákja a mezőnyben, de biztos, hogy ez volt az ő álma is? Hogy ennyi legyen, amit róla el tudunk mondani?

 Kezdjük is azzal, akiről az egész poszt eszembe jutott.

Marin Cilic

 Cilic még ugyan nagyon fiatal, 23 éves mindössze, de itt van már jópár éve, emlékeim szerint nagy sérülések se hátráltatták -legalábbis olyan mértékű, mint Delpot pl biztosan nem- és mégsem tűnik úgy, hogy stabilan bele tudna szólni a nagyok dolgába, pedig nálam szakavatotabb emberek szokták rá mondani, hogy ebből a srácból még lehet valami. És lesz? Lehet. Ez a legtöbb, amit el lehet mondani róla. 6 tornát nyert eddig, ez egytől-egyig 250-es torna egyébként. Státusz: Várakozó.

 

Richard Gasquet

Ricsi fonákját már említettem, de néhol Roger szintű tehetséget szoktak emlegetni nála. Mármint játéktudásban vagy játékosságban. Mert a tehetség ennél több, mindenképp több, jól mutatja ezt az is, hogy Ricsi ugyan volt 7. is a világranglistán, de azért mondjuk Federer ennél többet ért, ugye. Ricsinek is 6 tornagyőzelme van eddig, ami mind 250-es torna szintén, csak ő már 25 éves. Státusz: Reménytelen.

Kei Nishikori

Kei még csak 22 éves, nagy reménység, tehát nem is illik igazán ebbe a listába, ugyanis eddig csalódást még nem okozott. Kiderül, hogy sikerül-e igazán nagyon alkotnia. 2008-ban már Delray Beachen nyert egy tornát, azóta voltak sérülései is, kicsit megtorpant, de a hétvégi bázeli döntővel és világelső veréssel már figyelmeztetett mindenkit, hogy hahó, itt vagyok. Státusz: Bizakodó.

Milos Raonic

 A mi Milosunk idén robbant be az élvonalba egy remek AO-s szerepléssel, később tornagyőzelemmel és memphisi döntővel. Ugyan évközben kicsit megtorpant a lendület, sérülések is hátráltatták kedvenc kanadai teniszezőnket, de ígéret, még hozzá elég nagy. Övé  (is) lehet a jövő, nagy ígéret az biztos. Státusz: Bizakodó.

 

Alexandr Dolgopolov

Dolgi is nagy reménység, akármi is lehet még belőle, már „csak” valóra kell váltania ezeket az ígéreteket. Ez tán a legnehezebb része. Idén játszott életében először döntőt az ATP touron (Costa Do Sauipe ), majd később az első tornagyőzelmét is megszerezte Umagban. Fun fact: Dolgi nem elég, hogy szintén nov. 7. születetett, de még ugyanabban az évben is, mint én. 😀 Státusz: Bizakodó.

Ernests Gulbis

Gulbi a Tour egyik legszínesebb résztvevője, nagy tehetség, az biztos és az, hogy szarik bele az egészbe. Ha úgy jön ki a lépés, boldogok vagyunk, ha éppen úgy, hogy valami nem jön össze kevésbé. Benőhet még a feje lágya, meg is komolyodhat, még akármi is lehet belőle. Státusz: Várakozó.

 Ryan Harrison

Ryan még nagyon fiatal, 19 éves még csak, igazi nagy dobása még nem volt, viszont nála is van, hogy lehet. Még akármi is lehet belőle és nem csak azért, mert fiatal, hanem mert tehetséges. Legalábbis erősen annak tűnik, ami jó hír az amerikaiknak, igazi nagy reménnyel megáldott teniszezőjük nem volt nagyon hosszú ideje. Státusz: Bizakodó.

 Juan Martin del Potro

 A végére muszáj ideírnom Delpit is, pedig ő már nyert GS-t. Megvan amiért elkezdte, de pont ebből adódóan a legtöbb teniszt szerető ember úgy gondolja, del Potroban több van, mint egy darab GS. A csuklósérülés miatt egy teljes évet kellett kihagynia, ami erősen megrekesztette a pályafutását. Hogy sikerül-e neki visszatérnie oda, ahol 2009 USO fináléban abbahagyta erős kérdés. Reménynél többje neki sincs. Státusz: Várakozó.

 

Andy Murray

Jajj, Mörcsi. Nehéz veled. Sokat beszéltünk már arról, hogy mik a te esélyeid, nem is érdemes tovább szaporítani a szót. Hogy mi lesz veled, nem tudjuk, valószínű te sem… Státusz: Várakozó.

Reklámok
 1. Ricsi státusza inkább az, hogy francia 😀

  • perfect
  • 2011 11 18

  Dimitrov és Tomic meg a bizakodva várakozók ? 🙂

 2. @perfect
  Pont tegnap jutott eszembe, hogy folytatni kellene a posztot. 🙂 Dimitrov nekem is eszembe jutott, Tomic nem furcsa mód, de még Popisil és Hasse is. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: