Day Four

Szépség. A világ legjobb filozófusai, évszázadokon át sikertelenül próbálták meghatározni a meghatározhatatlant. Mostantól elég ránézni erre a képre.

Kiesett a regnáló Roland Garros bajnok. Nem, nem Rafa, a másik. Picit azért lehetett rá számítani, már a draw kikerülése után. Sabine Lisicki szabadkártyával került fel a főtáblára, miután a tavalyi évben folyamtosan sérüléssel küzdött – többek között még a 2009-es USO-n elszenvedett bokasérülés utózöngéivel – de itt QF-ig jutott.  Nagyon fordulatos, magas színvonalú meccset játszott a két lány. Ha a Federer-Djoker RG elődöntő az év férfi meccse eddig, akkor talán a Li-Lisicki a női. (a Kuznetsova-Schiavone AO meccs nem számít, az out of this world volt). A német lány a döntő szettben 2 meccslabdát hárított, méghozzá az adogatásának köszönhetően. Eddig több ászt ütött mint a Williams nővérek és övé a leggyorsabb szerva is a tornán. De beszéljenek helyettem a képek.

31. születésnapját ünnepelte ma Francesca Schiavone. Megajándékozta hát magát egy győzelemmel.

Serena ismét szettet bukott, jelen esetben a 2008-as junior RG bajnok Simona Halep ellen. Az ifjú román meccs közben megsérült, és mindeközben Serena is feljavult, így a 2-3. szettet nagyon könnyedén nyerte az amerikai.

A 2008-as felnőtt RG győztese, Ana Ivanovic viszont továbbra is hengerel. Az első fordulóban Oudin ellen mindössze 1 játékot veszített, míg a 2. fordulóban a görög veterán Eleni Danilidout verte 6-3 6-0 arányban. Jó formában van már tulajdonképp tavaly ősz óta, tornákat is nyert, de idén a sorsolásoknál nagyon belehúzott, és elveszített néhány szoros meccset. Remélhetőleg most elkezdi a felzárkózást, és visszatér oda ahova ő tartozik.

Czink Melinda két szettben jutott túl Yakimován, és a Shuai Peng (20.) – Elena Baltacha találkozó győztesével játszik a 3. fordulóban.

Búcsúzó kiemeltek: Na Li (3.), Agnieszka Radwanska (13.), Anastasia Pavlyuchenkova (14.), Lucie Safarova (31.)

További eredmények

Fun Facts: A Petkovic-Lisicki-Goerges trió bejutott a 3. fordulóba. Utoljára 1995-ben fordult elő Wimbledonban, hogy 3 német lány is a 32-be jutott: Steffi Graf, Anke Huber és Christina Singer.

Sabine Lisicki sajtótájékoztatóján az egyik riporter felvetette, hogy most valószínűleg nagyon feldühített 1,4 milliárd kínait, mire a német elmosolyodott és azt mondta, mögötte meg egy emberként áll egész Németország. (Németország lakossága kb. 82 millió fő -szerk.)

A nap két legjobb férfi mérkőzéséről ódákat írtam, és ezúton is elnézést kérek Grigor Dimitrovtól, akinek junior karrierjét sorokon keresztül taglaltam (kap majd egy külön bejegyzést valamikor a teljes profiljáról). Történt ugyanis, hogy a végső posztolás előtt, a blogmotor egyszerűen felfalta a férfi meccskről szóló teljes beszámolót szövegestül-képestül. És hiába mentettem, ugyanis a korábbi verziókból is eltűnt ez a rész. 4 órányi munkámat tette tönkre. Ha akarnám se tudnám újra írni, egész egyszerűen mert nem lenne olyan jó, mint az eredeti. A többi meccsről amúgy is csak 1-2 sort írtam, így azokat nem volt nehéz pótolni. A Hewitt-Soderling ill. Tsonga-Dimitrov mérkőzéseket éppen ezért csak képek reprezentálják.

Érdemes elolvasni a teljes Mahut interjút, mivel az idei meccsük Johnnyval rövidre sikeredett, még mindig a tavalyiról kérdezték. Kiragadtam belőle a legcukibb választ.

NICOLAS MAHUT: John, we became very close friends, which is the most important thing for me. And I hope this year he gonna go through the second week.

Nos, John Isner nem lesz ott a 2. héten, mert akárcsak tavaly, idén is kiesett a 2. fordulóban. Akkor kimerültség miatt, most meg egész egyszerűen azért, mert Nico Almagro jobban adogatott nála. A 4 szettből 3 is TB-ben dőlt el.

Novak Djokovic egyszer elveszítette az adogatását (Top10-ből csak Roger és A-Rod tudták megtartani minden szervajátékukat a 2. kör végéig), de egyébként simán, 1 óra 54 perc alatt verte Kevin Andersont.

Rettenthetetlen Lu tavaly a 3. körben Roddickot küldte haza, idei magasan kiemelt áldozata Viktor Troicki (13.) lett. Szettet sem tudott nyerni a szerb.

David Nalbandian a 2002-es döntős is továbbment, mégpedig 4 szettben az osztrák Andreas Haider-Maurer ellen. Következhet a 19. Fed-Nalbi meccs.

Roger Federer habkönnyen, 88 perc alatt intézte el Adrian Mannarinot. A 22 éves francia a 2. szett 2. Fed adogatójátékban szerezte meg első fogadópontját. Ez és a 38 nyerő 10 knk hiba, tökéletesen mutatják, mennyire dominált a svájci az egész meccsen. Egyszer került bajba a 3. játszmában, de 0-40ről 5 labdát nyerve, megfordította a játékot, majd egy Samprast idéző lecsapással zárta a mérkőzést. Mivel három zápor boldogította a szervezőket, a center pálya mérkőzéseit tető alatt rendezték. Ezzel beteljesült Roger egyik vágya, hiszen ő még nem próbálhatta ki, milyen is a fedett center.

Búcsúzó kiemeltek: Viktor Troicki (13.), Florian Mayer (20.), Guillermo Garcia-Lopez (26.)

További eredmények

Fun Facts: Rajeev Ram idén Scott Lipskyvel indult párosban. Első fordulós meccsük alatt Ram egyszercsak odafordult a vezetőbíróhoz, és bejelentette, hogy az egyik vonalbíró elaludt.

Ha már páros. A sok eső miatt, úgy döntöttek, a férfi páros verseny 1. körében csak 2 nyert szettig kell játszani. Azonban úgy néz ki, néhányan ezt rövidnek ítélték meg, így volt egy 21-19-es egy 13-11-es illetve egy 9-7-es döntő szett.

Novak Djokovic összebarátkozott egy mókussal. A kis állat napról-napra egyre közelebb merészkedik, Djokó végső célja a kézből etetés. Reméljük a 2. hét végére sikerül elérni. Stay tuned!

Azok után hogy tegnap este elveszítette az 1. szettet tie-breakben, Delpo ma 3 sima szettben nyert és 75 nyerőt ütött Olivier Rochus ellen. Ebből 30 ász volt.

Végül pedig egy kis classic A-Rod:

Q. You’ve been here a long time now. At one point you were the bad guy upsetting Tim Henman.

ANDY RODDICK: Actually, I never played Tim Henman here. But I’m still the bad guy. Point taken, but… (Laughter.)

Reklámok
  • Celle
  • 2011 06 24

  Nagyon sajnálom, hogy az eredeti posztot fölzabálta ez a hülye blogmotor, biztos vagyok benne, hogy izgalmas dolgokat írtál, szívesen olvasta volna mindenki. 😦 De azért a poszt így is nagyon élvezetes. 🙂

 1. @Celle
  Összességében, azért a két nagy meccsen kívül, mindent újraírtam, mert emlékeztem rá. Azért lett volna érdekes, mert sok gyűjtőmunka előzte meg a leírtakat és bizonyos statisztikákat-összehasonlításokat én sem tudok fejből 😛 Meg ugye mindkét meccset láttam elejétől a végéig. És általában azokról írok bővebben amiket ugye végignéztem.

  • Celle
  • 2011 06 24

  @f4c3m4n Meg eleve a meccsek is érdekesek voltak… hát kár! De majd legközelebb. 🙂

 2. Nem rossz ez a Ljub-Mörcsi sem, de Doki majd úgyis elmondja, hogy Ljubicic nem volt az igazi és Mörcsinek már rég ki kellett volna esni… khm… 😀

 3. Azért ez a lábközötti ütés egy egészen más dimenzió, mint “az” a lábközötti ütés, vagy mint a Schoorel elleni…. mégis legalább úgy ünneplik. Milliószor csinálom meg ezt így.. lassabb labda, szemben is vagy, ráadásul tök csúnya, mert felemeli a jobb lábát, mint amikor a kutyák pisilnek.

  • Celle
  • 2011 06 24

  @f4c3m4n Doki jó elméletek gyártásában, jaja. 😀 Bízni lehet benne erősen, hogy időről-időre előáll eggyel. 😛

  A kutya pisilős tényleg nem szép. 😀 Csakis igazi kutyáktól. Ők viszont nem így parádéznak teniszlabdákkal.

  • budhay
  • 2011 06 24

  @f4c3m4n Valamiért nekem is a kutya ugrott be. 🙂
  De ha már az állatoknál tartunk: hol lakik az a mókus? Kalitkában? 🙂

 4. @budhay
  A házukhoz közeli fán. 🙂

  • Celle
  • 2011 06 24

  @budhay Gondolom, még nem. Majd ha már megszelidítette. 😀

  • budhay
  • 2011 06 25

  @f4c3m4n Szerencsétlen pára. Ha már kalitkába zárják, legalább tarthatnák fedél alatt. Kiakasztva egy fára ilyen időben, még belegondolni is szörnyű. 😀

  @Celle Gondoltam arra is, hogy még vadon él, de akkor miről ismeri meg?
  A mi házunkhoz közeli egyik fán én kettőt láttam a múltkor, jól meg tudnák kavarni Gyokó fejét az e.döntő előtt, ha megbeszélnék, hogy csak külön mutatkoznak előtte. 😀

  • Celle
  • 2011 06 25

  @budhay Iker mókusok? 😀 Biztos van valami különleges ismertetőjegye. Döngeti a mellét, vagy valami… 😉

 5. @Celle
  hát nem tudom, de az biztos, hogy szívesen lennék a mókus és Djoker közös sajtósa. simán rá tudnám venni Djokeréket, hogy nyomassuk pólóra a fényképüket.. felirat: Djoker & the Squirrel alatta since 2011 😀

  • budhay
  • 2011 06 25

  @Celle Annyi esze csak van, hogy nem tépi szét a
  bundáját. 😀

  • Celle
  • 2011 06 25

  @f4c3m4n Ez vicces lenne. 😀 Egyébként is milyen aranyos történet, hogy a nagy bajnok, a férfias híró mókusokkal édeleg. Él még benne a kisfiús báj. 😛

  @budhay Nem, azt én sem hinném. 😀 Nem önveszélyes mókus.

 6. @Celle
  Miközben folyton azt nyilatkozza, hogy felnőtt és megkomolyodott, ezért tudott ilyen jó sorozatot produkálni 😀

  • budhay
  • 2011 06 25

  @f4c3m4n Lehet, hogy így sincs rossz sajtósa.
  NY-ban (ahol volt mit jóvá tennie) haverkodj McEnroe-val, a delfinsimogatás helyszíne kiesett, de olyan is volt, és fotós is akadt hozzá, most meg ez a Woody Allen-parafrázis: “Vessetek a mókusok elé!” 🙂

 7. @budhay
  Delfinsimi mindig Miamiban van 😀

  • Celle
  • 2011 06 25

  @f4c3m4n Na de a kemény külső takarhat érző szívet. 😀 Kemény és gyengéd, tudod.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: