Rafa-Nole csapó 27

Van még körülbelül egy kis esőszünetnyi időnk plusz ugye a női döntő, hogy szusszanjunk egyet és átgondoljuk, hogy mi is történt az elmúlt öt hónapban a teniszvilágban a fiúknál. Na jó, történt sok minden Stan otthagyta a családját, nyert két tornát majd azóta meccset is alig. Példának okáért. Murray AO-n ismét döntőbe került, ismét nem sikerült neki. Azt emésztgette pár hónapig, majd a salakszezonra feltámadt, játszott két elődöntőt, Rafától, illetve Nolétól kapott ki. El is érkeztünk a két fiatalemberhez, akik sorozatban a 4. döntőjüket fogják játszani egymás ellen. Ebből eddig 3-0 Nolénak. Pedig játszottak dög lassú hardon, aztán annál még lassúbb hardon, meg gyors salakon is. Csak füvön nem eddig még idén, de nem biztos, hogy ott lennének Rafa legjobb esélyei, hogy legyőzze Djokovicot.

Hanem mondjuk itt Rómában, kicsit lassabb salakpályán, esős körülmények között ráadásul úgy, hogy Nole késő este döntő szett tiebreakben tudta csak legyőzni Murrayt, aki azontúl, hogy eldöntötte, hogy minden híresztelés ellenére tud jól játszani salakon még a fodrászt is kerüli messziről. Kérdés elég sok van. Le lehet győzni Rafát négyszer egymás után?  Le lehet győzni kétszer egymás után salakon? Lehet 7 tornát nyerni úgy, hogy még fél év sem telt el az évből? 36 zsinórban megnyert meccs képes nem nyomot hagyni az emberben? Van még lendület? Van jelentősége annak, ha nincsen? Sok kérdésre választ kapunk ma, egy kettőre nem biztos, hogy ma. Meg nem is holnap. Majd a Garroson vagy Wimbledonban. De minden ki fog derülni.

Egy biztos, félelmetes az, amit Djokovic művel idén. Lehet neki drukkolni, lehet ellene drukkolni, ha úgy tartja kedvünk, egyet nem lehet tenni, el nem ismerni, hogy ez baromi nagy dolog. Meg hogy nem megy alázat, tisztelet és rengeteg munka nélkül. Kárhoztatni lehet persze azért, mert mellet dönget, lehet ez antipatikus, viszont valakit a mentalitása, kultúrája alapján megítélni nem túl szép dolog szerintem. Djokovic attól még egy vicces, jófej srác marad, aki az utóbbi időben baromi jól végzi a munkáját. Ahogy Rafa is egy kedves szerény srác marad annak ellenére, hogy a meccseken úgy néz, mint aki gyilkolni készül és egy-egy nyertes pont után többször fordul meg a tengelye körül, mint a bolygónk egész életünk során. Róma, döntő, hamarosan 🙂

Reklámok
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: