Novak Djokovic + Australian Open = Reloaded

2011. január 30. Melbourne 19 óra 30 perc – Férfi egyes döntő

Bár Djokovic az első adogatójátékát több, mint meggyőzően vitte végig, és kihasználatlan breaklabdája is volt, az első 6 game 40 percig tartott.  Érezhetően mindketten idegesek voltak, és ez meglátszott a játékukon is. Hosszú labdamenetek, sok középre püfölt, koncepció nélküli labda és hibák. 3-3 után aztán kicsit gyorsabban hozták az adogatásaikat, de inkább csak a másik hibáinak “köszönhetően”.  5-4-nél Murray a szettben maradásért adogatott, és Djokovic sokkal kezdeményezőbb volt, újra elővette a nagy tenyereseket amivel a meccs legelején irányított. 15-30-nál egy 38 ütésből álló gigászi labdamenet végül a szerb javára dőlt el, és a következő labdát a brit el is csapta, így Novak tehette zsebre a nyitó szettet. 6-4 1 óra alatt, Murray 44 %-ban ütötte be az 1. szervákat, igaz ha bejöttek, abból szinte mindig pontot nyert. Azonban ami sokkal feltűnőbb, hiába fogadott jól Murray, nem tudta végigvinni a pontokat Djoker adogatásánál. Sokkal több fogadópontot nyert a szerb. 14-15 hibát és 7-8 nyerőt ütöttek, ebből maximum azt lehet levonni, hogy rengeteget futottak, és majdnem mindent elértek.

A 2. szett ugyanúgy kezdődött mint az első. Sima Novak adogatójáték, majd Murray szervájánál breaklabdák. Az elsőt még hárította a skót, a másodiknál viszont ütött egy borzalmas rövidítést amiből Djokovic simán ütött el. A szerb továbbra is hatékonyan adogatott, majd újra elvette Andy szerváját, mégpedig úgy, hogy csak visszatette a labdákat és hagyta őt hibázni. 4-0-nál aztán Djoko ütött 2 ászt meg egy remek tenyeres röptét és 23 perc alatt eljutott a dupla szettelőny küszöbére. Játszmalabdát hárítva hozta az adogatását Murray, és aztán minden mindegy alapon szépen elkezdte ütni a brutális keresztütéseit, amivel meglepetésre semmire vette el Djokovicét. A következő Andy adogatójátékban, egyenlőnél Djokovic egy szenzációs tenyeres kereszttel kinyitotta a pályát, majd nyerő fonákkal jutott szettlabdához. Előtte 12 pontot úgy játszott le, hogy abból 9-et Murray nyert és azt a 3-at amit ő, azt is a skót hibáinak köszönhette. Ez volt az eltékozolt szettlabda után az első ő általa kiharcolt pont. A második szettlabdáját azonnnal ki is használta, megfuttatta Murrayt egyik oldalról a másikra, aki végül a hálóba ütötte a labdát.

 

A 3. szett egy újabb maratoni játékkal kezdődött, Djokovic egy lendített röptével befejezhette volna az adogatását, ám kiütötte, majd Murray nagyon szép tenyeres egyenes elütése azt jelentette, hogy zsinórban másodszor vette el a szerb adogatását (aki előtte fogadóként fejezte be a 2. játszmát). Viszont ahelyett, hogy előnyét megerősítette volna, elcsapkodta a labdákat saját szervájánál, és teljesen szétesett. 2-1-es Novak vezetésnél, Murray 5 breaklabdát hárított, azonban a hatodikat már nem tudta, mert abszolut rossz oldalt választott, a testbeszéde elárulta, Djoko eltalálta, hogy fonákra kell futni és csodálatosan ütött el. A skót azonban nem adta fel, és újra elvette a szerb adogatójátékát. Az elmúlt 7 játékból 6 breakkel végződött!! Ezek után ismét 2 breaklabdát kellett hárítania Andynek, de most végre hozta a szerváját és kiegyenlített 3-3-ra. Azonban Djokovic egy picit feljebb kapcsolt, küzdelmes és hosszú játékok következtek, de a fontos pontokat, ahogyan Federer ellen, itt is Nole nyerte.

 

6-4 6-2 6-3 a végeredmény. 2 óra 40 perc. Murray 3. GS döntőjében is 3 szettben kapott ki. Djokovic 2. olyan GS döntőjét nyerte ahol nem Federer vagy Nadal állt vele szemben.

That maiden Grand Slam victory is fading....

 

Reklámok
    • Celle
    • 2011 01 30

    Kösziiii! 😀

  1. Köszi szépen, nagyon jó lett! 🙂

  1. 2011 01 30

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: